Lev frisk, grön din trädgård!

Inom stadsmiljön har grönskan minskat alltmer under de senaste decennierna. Lyckligtvis pågår en rörelse för att återställa de naturliga värdena i staden. Regeringar och företag funderar alltmer på grön design. Men du kan också ta ditt ansvar! En grön miljö är mycket hälsosam. Detta minskar stress, ökar koncentrationen och förbättrar luftkvaliteten. Jonkers ger dig gärna några tips för en grönare trädgård. Och oavsett hur liten din gröna justering är; varje liten bit hjälper.

Mindre grått, mer grönt

En grön trädgård har många fördelar. I en grön trädgård är det kallare under varma somrar än i en förstenad trädgård. Dessutom kan regnvatten i en grön trädgård lättare komma in i marken. En grön trädgård bidrar också till känslan av avkoppling. Det är nog klart för dig: en grön trädgård är superhälsosam! Se därför till att det finns så lite stenläggning som möjligt i din trädgård. Använd maximalt 1/3 av din trädgård för stenläggning.

Stimulera biologisk mångfald

När de utformar sin trädgård funderar fler och fler inte bara på plantering utan också på att stimulera levnadsmiljön för insekter och andra djur. Som med insektshotell eller med häcklådor för fåglar och fladdermöss. Vi välkomnar detta. När allt kommer omkring, med ett väl genomtänkt val av växter kan du ge naturen en hjälpande hand.

Variation i plantering: ge en varierad planeringsplan. Tänk också på växternas olika blomningsperioder så att olika insekter alltid hittar en matkälla. Tänk också på växter som blommar på hösten och vintern.
Växter för bin och andra insekter: vi behöver desperat bin för vår mat: de pollinerar bland annat grönsaker och fruktväxter. Och biet behöver mat i tur och ordning, så låt oss mata dem! Vissa växter innehåller mer mat för bin än andra, så kom ihåg detta när du väljer en växt.
Hälsosam jord: se till att jordens livslängd i trädgården är god, så att jordlivet förblir i balans. Du kan göra detta genom regelbunden organisk gödning eller genom kompostering.

Förbered din trädgård för vatten

Under kraftiga regnskurar kan regnvattnet inte alltid dräneras tillräckligt snabbt i avloppet. Det är därför det är en bra idé att koppla bort regnvattenavloppet från avloppet. Med vattenfärdiga lösningar ser du till att regnvatten rinner in i din trädgård eller samlas upp i ett regnfat så att du kan använda det för att vattna växterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *