Thuja Brabant

Thuja occidentalis ‘Brabant’ (Western Tree of Life ‘Brabant’) är en av de starkaste barrträdarna och mycket lämplig för användning som en häckväxt. Denna häckträ är lätt att sköta och växer utan problem under de flesta förhållanden. På grund av den ofta flerstammade tillväxten är Thuja Brabant snabbt synlig. Färgen på thuja ‘Brabant’ är grön, nya skott är gulaktiga.

Fördelar:

Snabbväxande och synfast

Lätt att ta hand om

Mycket hård

Precis som de andra häckplantorna från barrträdsfamiljen är Thuja Brabant en populär växt för trädgården. Barrträd är i allmänhet inte svåra att ta hand om och växer snabbt till en hög häck. Detta gäller även Thuja occidentalis ‘Brabant’, som kan nå en höjd av 2,5 till 3 meter inom tio år.

Det är också en klassiker bland häckväxterna, som i historien inte är sämre än buxbom eller idegran. Träet i det västra livets träd har stammar och kvistar av robust trä. Eftersom det också är fuktresistent används detta trä ofta i varvsindustrin. Dessutom har bladen en mycket specifik, trevlig doft.

Thuja ‘Brabant’ har en vacker, ljusgrön färg. Vissa barrväxter ändrar färg på hösten, så gör thujan ‘Brabant’. Bladen kan bli bruna eller brons på vintern. Den nya pipen på våren är gulaktig. På så sätt förändras denna thuja med årstiderna.

Western Arborvitae har en mer slående färg än några andra barrträd. Du måste vara försiktig så att denna thuja inte dominerar din trädgård för mycket. Var noga med att inte plantera färgglada blommor nära thuja ‘Brabant’, annars kommer din trädgård att vara för upptagen när det gäller färg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *